Fotograf: Petter Arvidson / Bildbyrån

Ungdomligt svenskt mot svenskt när Jämtland tar emot Uppsala

Så här säger Jämtland Baskets coach Torbjörn Gehrke inför dagens hemmapremiär mot Uppsala Basket.

Jämtland Basket hade redan förra året en ungdomlig profil på laget och nu är dessa ungdomar inte bara unga, utan ett år äldre hjälper bära laget. Tyvärr hade vi inte särskilt mycket med oss nere mot Malbas och då vi behövde våra bärande spelare att bära som mest, så fick vi inte tillräcklig utdelning ifrån alla deras händer och fötter.

Båda våra importer US hade en tung dag offensivt och trotts detta gick matchen till förlängning – snöpligt och lite onödigt måste jag ändå summera det som med tanke på hur illa vi spelade. Vi spelar inte ihop som vi vill än och det påverkar naturligtvis prestationen även på de som måste leverera, så måste alla komma ihop och göra livet enklare för oss själva.

En förlust som vi måste ”reparera” och först ut för Jämtland att försöka ta tillbaka en seger är Uppsala. Ett Uppsala som mönstrar i stort sett bara “landslagsspelare” i truppen. Nästan alla är i från Uppsala dessutom. Kul med satsningen och vi får se hur länge den håller – jag tippar längst fram till december innan åtminstone en import är på plats.

Men visst kan dessa grabbar lira. Alex Nordström är ett veritabelt ”odjur” och ser mer ut som “The Terminator” än en basketspelare, hade sitt stora genombrott förra säsongen. Lägg där till Andreas och Jonathan Person som båda representera HS Landslaget och Alexander Lindqvist dito, så förstår ni att detta gänget kan lira. Odin Lindell, Manos Nakos med flera år ifrån Ligan och så hemvändande ifrån College Sebastian Norman så har man en gedigen rotation med ytterligare några unga på bänken.

Vet inte om jag vågar mäta Uppsalas styrka vis-á-vis Malbas med en Carl Engström i slag (28 poäng och 17 returer), men nog har de vapen allt. Lindqvist, Nordström och Bröderna Person kan alla droppa 20 poäng vilken dag som helst, men det är väl en större fråga vem som ska ”bära” laget när det går emot.

Mot Södertälje lirade Uppsala galant i första halvlek. Såg riktigt bra ut faktisk, men när Kings trampade igång och deras ”ess” klev in offensivt, så backade Uppsala något.

Nu har inte Jämtland ett lag på pappret som sätter respekt i Uppsala som Södertäljes kanske, men jag är helt övertygad om att de ser flera hot som måste neutraliseras om de skall slå oss.
För oss handlar det om att få alla att prestera samtidigt och att få ihop lagspelet offensivt under denna kommande veckas två matcher. Defensiven har mycket kvar att fixas med, men det läcker inte lika mycket efter en veckas arbete med det. Först ut Uppsala i kväll.

DU KAN SE MATCHEN DIREKT PÅ WEBB-TV – KLICKA HÄR!

Basketligan, omgång 2:
Tisdag 6/10: Norrköping Dolphins-Sundsvall Dragons (Webb-TV)
Tisdag 6/10: Jämtland Basket-Uppsala Basket (Webb-TV)
Tisdag 6/10: Södertälje Kings-BC Luleå (Webb-TV)
Tisdag 6/10: Umeå BSKT-ecoÖrebro (Webb-TV)

Onsdag 7/10: Borås Basket-Malbas Basket (Webb-TV)

Dela inlägget