Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Senaste nytt: Tungt avbräck för Uppsala

Uppsala spelar sin andra bortamatch ikväll. Match mot Jämtland som Uppsala, historiskt sett, haft relativt lätt mot. Det blir dock en större utmaning ikväll då coach, Kevin Gaines, får göra ett par ändringar.

– Alex Lindqvist åker inte med idag eftersom familjen väntar på sitt första barn. Han stannar hemma den här gången, förklarar Kevin.

Även Odin Lindell är ett frågetecken då han dragit på sig stukning.
– Vi får se hur mycket Odin kan spela idag men vi känner oss ändå förberedda och vet vad vi ska göra och vad Jämtland vill göra. Vi har en gameplan som vi ska hålla oss till, säger Uppsala-coachen.

Som en konsekvens av detta kommer Kevin Gaines att starta Oliver Jonsson. Oliver gör sin första matchstart i Uppsalalinnet.
– Det är kul att han får chansen ikväll. Han har varit riktigt bra på försäsongen och tar hela tiden stora steg i sin utveckling. Han har varit väldigt bra för oss under försäsongen så det känns naturligt att han får mer utrymme när Alex Lindqvist inte kan vara med, säger Gaines.

Jämtland är individuellt ett oerhört skickligt lag med flera bra importer.
– De har många stora kroppar så utmaningen för oss blir att hålla rent i tresekundersområdet och inte ge dem de offensiva returerna, tror Kevin Gaines.

Text: Uppsala Basket

DU KAN SE MATCHEN DIREKT PÅ WEBB-TV – KLICKA HÄR!

Basketligan, omgång 2:
Tisdag 6/10: Norrköping Dolphins-Sundsvall Dragons (Webb-TV)
Tisdag 6/10: Jämtland Basket-Uppsala Basket (Webb-TV)
Tisdag 6/10: Södertälje Kings-BC Luleå (Webb-TV)
Tisdag 6/10: Umeå BSKT-ecoÖrebro (Webb-TV)

Onsdag 7/10: Borås Basket-Malbas Basket (Webb-TV)

Dela inlägget