EXTRA: Han är Davis ersättare: “Vi behöver en scorer”

Umeå BSKT har klart med en ny amerikan. Ett efterlängtat besked för klubben som under försäsongen haft det lite tunt på spelarsidan på grund av skador.

– Vi behöver en “scorer” nu när Jason Davis är skadad, säger Umeås ordförande Michael Jalmby.

Chris Perez, från Dominikanska Republiken, har nu på eftermiddagen landat i Umeå och kommer att sitta på läktaren när Umeå BSKT i kväll har sin hemmapremiär mot ecoÖrebro.
– Vi behöver få in en ersättare för skadade Jason Davis. Chris Perez är en komboguard som kan spela på position ett till tre, de tär en atletisk kille, en tuff attackspelare, säger Umeå-coachen Jesper Gustavsson.

Bakgrunden till den sena värvningen är dels oklarheten kring Jason Davis skada, han är fortfarande kontrakterad men klubben behöver kolla efter alternativ. Den andra delen är att Perez tyska klubb Hanua White Wings har tvingats byta imortspelare, på grund av skador på andra positioner. Resultatet blev att Perez blev öppen på marknaden och Umeås coach Jesper Gustavsson var snabb på locka till sig den atletiska importen.

Perez han tidigare i höst med att spela tre försäsongsmatcher med det tyska andraliga (Pro A) och levererade i snitt 13,7 poäng, 4,3 returer och 1,7 assist på 19 minuters speltid.

“Like I told you, the kid can score and play solid defence. He is tough as shit and works his ass off” skriver Hanau White Wings coach Ryan Panonne till Jesper Gustavsson och lovordar den hårt arbetande proffsspelaren som nu landat i Umeå och ansluter till laget i kväll.

Perez kommer till Umeå på ett tryout-kontrakt och Umeå BSKT:s ledning jobbar nu för att få Perez spelklar så snabbt som möjligt.

DU KAN SE MATCHEN DIREKT PÅ WEBB-TV – KLICKA HÄR!

Basketligan, omgång 2:
Tisdag 6/10: Norrköping Dolphins-Sundsvall Dragons (Webb-TV)
Tisdag 6/10: Jämtland Basket-Uppsala Basket (Webb-TV)
Tisdag 6/10: Södertälje Kings-BC Luleå (Webb-TV)
Tisdag 6/10: Umeå BSKT-ecoÖrebro (Webb-TV)

Onsdag 7/10: Borås Basket-Malbas Basket (Webb-TV)

Dela inlägget