Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

BC Luleå åker till Södertälje

BC Luleås Adam Rönnqvist startade starkt i premiärmatchen och blev matchvinnare med sina 10 poäng i den fjärde perioden mot Nässjö. Nu väntar en hårdare nöt men Adam är beredd.

Första bortamatchen för säsongen blir riktigt tuff och svår. Det är svenska mästarna Södertälje Kings som står för motståndet med coach Vedran Bosnic vid rodret. Båda lagen kommer med en premiärvinst i bagaget. BC Luleå fick kämpa mot Nässjö, och kunde till slut vinna med 79-73 efter att ha dominerat första halvlek och sedan släppte in Nässjö i matchen. Lite tvärtom var det för Södertälje, som såg Uppsala dominera första halvlek och sedan efter halvtidsvilan komma ut och vinna tredje perioden med 30-14 och till slut matchen med 79-66.

Södertälje med Vedran Bosnic har dominerat svensk basket de senaste åren och är svenska mästare med två mästerskap på raken. Laget har kvar en stomme i Toni Bizaca, Mike Joseph, Christopher Czerapowicz och Aaron Anderson. Nya spelare är bland annat Skyler Bowlin (Horsens, Danmark), Nick Spires (Barcelona, Spanien) och Dino Pita (Liege Basket). Czerapowicz och Spires är två unga svenska talanger som kan komma att blomma ut fullt denna säsong.

För Luleås del är det den kanske svåraste bortamatchen av alla, att möta Södertälje i deras hemmaborg. Vårt record i Täljehallen är riktigt dåligt de senaste fyra, fem åren och ska vi sikta in oss på ett absolut toppresultat denna säsong måste vi klara av ‘Kings’ på deras hemmaplan.

Så här säger Luleå-coachen Peter Öqvist inför matchen:
– En riktigt tuff bortamatch och en mycket svår uppgift att möta Södertälje på bortaplan. Men det är samtidigt riktigt roligt att hugga tag i de svåra bitarna tidigt på säsongen också. Vi har fortsatt att drilla både försvar och anfall efter premiärmatchen och vi hoppas på ett bättre flöde för oss än vår andra halvlek mot Nässjö i premiärmatchen.

– Södertälje ser som vanligt bra ut och med en bred och vass trupp och vi måste spela ett riktigt bra och vasst försvarsspel för att kunna rubba dem.

– Deras nya spelare Skyler Bowlin verkar vara väldigt bra och verkar kunna göra det mesta på planen. Fixa poäng, göra sina lagkamrater bättre och sedan har de fått Dino Pita som är en riktig superskytt. Chris Czerapowicz kommer att vara ett stort hot och Toni Bizaca är som alltid en spelare att se upp med.

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

DU KAN SE MATCHEN DIREKT PÅ WEBB-TV – KLICKA HÄR!

Basketligan, omgång 2:
Tisdag 6/10: Norrköping Dolphins-Sundsvall Dragons (Webb-TV)
Tisdag 6/10: Jämtland Basket-Uppsala Basket (Webb-TV)
Tisdag 6/10: Södertälje Kings-BC Luleå (Webb-TV)
Tisdag 6/10: Umeå BSKT-ecoÖrebro (Webb-TV)

Onsdag 7/10: Borås Basket-Malbas Basket (Webb-TV)

Dela inlägget