Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Umeå redo för premiären: “Vi ska ge dom en match”

Förra året var Umeå BSKT nykomlingar i Basketligan och knep åtta segrar. På fredagen börjar den klassiskt svåra andrasäsongen med bortamatch mot Sundsvall Dragons.

– Vi är bättre än när vi möttes på försäsongen, säger tränaren Jesper Gustavsson.

Umeå har behållit sex spelare från i fjol, alla egna produkter och bytt ut samtliga importspelare. På upptaktsträffen var laget nederlagstippade, men det är inget Jesper Gustavsson bryr sig om:
– Nej, vi var nederlagstippade i fjol också. Vårt mål är slutspel. Många av våra egna spelare har tagit steg framåt och det kommer att synas.

Umeå och Sundsvall möttes i Umeå BSKT Cup före tre veckor sedan. Då vann Sundsvall med 86-78 i en match där bortalaget drog ifrån i andra halvlek.
– Johan Pierre spelade inte då, Egal är redo för fler minuter och nya Chad Wellian är med nu. Vi är bättre och har tagit steg sedan dess. Vi ska ge dom en match helt klart, säger Jesper Gustavsson.

Till matchen mot Sundsvall saknas skadade Jason Davis, men i övrigt mönstrar Umeå fullt lag.
– Det känns riktigt kul att det drar igång. Det är det här man väntat på riktigt länge, säger Umeåcoachen.

Umeå BSKT kommer under säsongen 2015/2016 webbsända alla hemmamatcher. De matcherna samt nästan alla matcher i Basketligan Herr kan ses på Basketsverige.se (http://www.basketsverige.se/webb-tv/)

Text: Umeå BSKT

Fredagens matcher i Basketligan:
2/10: Malbas Basket-Jämtland Basket (Webb-TV)
2/10: Sundsvall Dragons-Umeå BSKT

Dela inlägget