Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Södertälje vände och vann finalreprisen

Södertälje Kings hamnade tidigt i underläge i finalreprisen mot Uppsala Basket. Men efter en stark tredje period kunde de regerande mästarna vända och vinna med 79-66 (33-40).

Det tog ett tag. Närmare bestämt lite drygt 23 minuter. Sedan fick Vedran Bosnic och hans mannar i Södertälje ordning på spelet – främst defensiven – mot Uppsala. Uppsala spelade ett väldigt aggressivt försvarsspel som inledningsvis störde hemmaspelarna. Södertälje hade svårt att hitta rytm och sänka skotten i den första halvleken.

Men sedan fick bland annat 24-årige Chris Czerapowicz ordning på siktet och han smällde på kort tid i tre trepoängare, och efter totalt 30-14 i perioden var det Södertälje i förarsätet inför slutronden. Uppsala gjorde vad man kunde för att krypa närmare, men närmare än Mannos Nakos trea till 57-65 kom man aldrig.
– Vi var dåliga i första halvlek, men bra i andra, säger Chris Czerapowicz till TT.

I Norrbotten inledde storfavoriten BC Luleå matchen mot Nässjö Basket klart bäst. Hemmalaget gick tidigt ifrån i poängprotokollet och såg ut att ha full kontroll i halvtid, 46-31. I andra halvlek vaknade Nässjö till, och slutet blev rafflande där Luleå ledde med endast två poäng med knappa minuten kvar att spela. Till slut kunde dock BC hålla ifrån och vinna med 79-73.
– Jag är nöjd med vår start, jag är nöjd med första halvlek. Jag är nöjd med vår energi och intensitet i början av matchen. och även om trepoängsprocenten var lite låg så var jag nöjd med de skott vi tog, säger Luleås tränare Peter Öqvist och fortsätter:
– I den tredje perioden blev vi lite för stillastående i anfall och tog lite för många ‘set plays’ som vi inte utförde på ett sådant sätt som vi vill göra vilket gjorde att Nässjö kunde ta kontroll och komma med fart och attackera oss mera och vi blev stående med hälarna i golvet.

Nässjö kom till spel utan Mantas Griskenas som var kvar i Småland på grund av tillökning i familjen.

Kommande matcher i Basketligan:
2/10: Malbas Basket-Jämtland Basket (Webb-TV)
2/10: Sundsvall Dragons-Umeå BSKT

Matchfakta:
Södertälje Kings-Uppsala Basket 79-66
(14-16, 19-24, 30-14, 16-12)
Poäng, Södertälje: Christopher Czerapowicz 15, Toni Bizaca 12, Mike Joseph 11, Aaron Anderson 9, Dino Pita 8, Skyler Bowlin 8, Davis Lejasmeiers 7, Nicholas Spires 5, Adam Ramstedt 4.
Uppsala: Alexander Lindqvist 13, Odin Lindell 11, Andreas Person 11, Sebastian Norman 9, Mannos Nakos 6, Axel Nordström 6, Anes Zekovic 4, Jonathan Person 4, Tobias Skyttevall 2.
Publik: 812.

BC Luleå-Nässjö Basket 79-73
(23-12, 23-19, 10-16, 23-26)
Poäng, Luleå: Alex Wesby 23, Nikita Meshcheryakov 14, Adam Rönnqvist 13, Christopher Ryan 11, Jaraun Burrows 9, Toni Prostran 5, Anton Saks 4.
Nässjö: Filip Djuran 22, Aleksa Solevic 17, Dartaye Ruffin 14, Cole Darling 11, Abdou Medjedoub 9.
Publik: 1 504.

Dela inlägget