Fotograf: Bildbyrån

Seriepremiär uppe i Norrbotten för Nässjö

Nässjö Basket inleder under torsdagen säsongens tävlingsspelande och tuffast möjliga utmaning väntar uppe i Norrbotten, nämligen ett favorittippat BC Luleå.

BC Luleå som förra säsongen benämndes LF Basket och tidigare Plannja Basket är definitivt en av de ”tunga elefanterna” inom svensk basket med sju mästerskapstitlar och inför årets säsong har de knutit till sig en av basketligans absolut bästa spelare, Toni Prostran. Prostrans basket IQ är enormt och han kommer göra bra spelare som Jaraun Burrows och Alex Wesby ännu bättre. BC Luleå har dessutom fått in två nya forwards i besättningen, vitryssen Nikita Meshcheriakov och Anton Saks som gör comeback efter långvarig skada.

Nässjö har gjort en bra försäsong och samtliga spelare utan Eddie Alm är skadefria. Förra säsongen gjorde Nässjö tre riktigt bra matcher mot Luleå och lyckades stå som segrare vid två av dessa mötena. Av de senaste tio matcherna lagen emellan har Nässjö vunnit fyra varav det senaste uppe i Luleå med en poäng, Dartaye Ruffin avgjorde den gången med en tip-in i sista sekunden.

Text: Nässjö Basket

Så spelas premiäromgången:
1/10: Södertälje Kings-Uppsala Basket
1/10: Eco Örebro-Borås Basket (Webb-TV)
1/10: BC Luleå-Nässjö Basket

2/10: Malbas Basket-Jämtland Basket (Webb-TV)
2/10: Sundsvall Dragons-Umeå BSKT

Dela inlägget