Fotograf: Simon Hastegård / Bildbyrån

Landslagsspelare tillbaka i Södertälje

Med hjälp av en handfull aktörer har Södertälje Kings äntligen kunnat lösa de sista bitarna för att teckna ett avtal med Dino Pita.

Dino har spelat i Södertälje sen han lärde sig gå och fick för två säsonger möjligheten att testa på proffslivet i belgiska Liége Basket. Där har han varit en av de bärande spelarna och snittat nästan 10 poäng på 23-25 minuter de två säsongerna.
– Han visar på alla plan hur mycket klubben betyder för honom – stort, säger klubbdirektör Robert Andersson.

Coach Vedran Bosnic om Dino:
– Dino jobbar hårt och är en karaktärsspelare som gjorde verklighet av sin dröm om att spela utomlands de senaste två åren. Tyvärr har han inte hittat någon plats i Europa där han kan ta nästa steg i sin utveckling, men han är väldigt motiverad att vara en del av vår klubb. Dino kan hjälpa vårt lag med sin kvalitet och sin erfarenhet. Han kommer också att vara en bra förebild för våra yngre spelare eftersom han har upplevt många av de utmaningar som våra unga spelare kommer möta i framtiden.

I och med Dino har Södertälje hela åtta egna produkter i totaltruppen. Nu återstår lite pappersarbete under morgondagen (torsdag) för att han ska bli klar till premiären mot Uppsala Basket.

Så spelas premiäromgången:
1/10: Södertälje Kings-Uppsala Basket (Webb-TV)
1/10: Eco Örebro-Borås Basket (Webb-TV)
1/10: BC Luleå-Nässjö Basket

2/10: Malbas Basket-Jämtland Basket (Webb-TV)
2/10: Sundsvall Dragons-Umeå BSKT

Dela inlägget