Fotograf: Bildbyrån

Hampton överens med Örebro – till slut

Den 24-årige landslagsforwarden Pierre Hampton är överens med Eco Örebro.
– Vi har säkrat upp honom för en period, säger klubbens ordförande Stefan Johansson.

Pierre Hampton blir med största sannolikhet den sista pusselbiten i Eco Örebro inför starten av ligasäsongen. Hampton har hela tiden haft som mål att spela utomlands, men något intressant kontraktsförslag har ännu inte dykt upp. Han har under en längre tid varit aktuell för spel i Örebro, men parterna var inte överens om utformningen av avtalet – förrän nu.
– Vi har säkrat upp honom för en period och hoppas att han spelar för oss ett tag framöver. Jag vill inte gå in på exakta detaljer men han får möjligheten att lämna utomlands. Men båda parter är nöjda med lösningen, säger Stefan Johansson till Nerikes Allehanda.
– Parallellt ger det oss också möjligheten att titta på ett par matcher för att se hur vi behöver stärka upp laget, fortsätter Johansson.

För Örebro väntar seriepremiär på torsdag hemma mot Borås Basket, men om Hampton är spelklar till dess återstår att se.
– I och med att han spelade i England förra året måste den engelska klubben godkänna övergången. Vi har gått via det engelska förbundet för att få det fixat. Det kan gå på timmar men också ta längre tid. Men innan övergången är godkänd får han inte spela, säger Stefan Johansson.

Här följer en intervju med nya Eco-tränaren Fotios Iaonnidis

(Producerad av ECO Studion)

Dela inlägget