Fotograf: Bildbyrån

Elva dagar till det smäller

Som du kanske har noterat så har vi (Borås Basket) byggt en intervjuserie kring spelarnas tröjnummer. Samtidigt är intervjuserien en nedräkning till hemmapremiären. Igår var det elva dagar kvar och vi får svar på allt det vi undrat om nummer 11 – Simon Gunnarsson.

Du vet att andra säsongen alltid är svårast? Vilken approach går du in i säsongen med?
– Jag jobbar vidare med det jag gjorde bra förra året och ska försöka ta nästa kliv. Det känns som att min potential finns där och att jag bara behöver träna för att ta fram allt. Jag vill ta för mig ännu mer i år. Förra året var det ganska nervöst när man skulle bytas in. Nu är jag varm i kläderna, tar mer plats och det känns mer som att jag ska in och bidra.

Det är en mycket speciell situation i år med tre unga svenskar från regionen på positionen small forward. Hur upplever du konkurrenssituationen mellan dig, John Brändmark och Fredrik Andersson?
– Det är en bra konkurrens mellan oss tre faktiskt. Vi kämpar alla hårt och krigar för att få minuter. Samtidigt är det väldigt kul att tre från klubben hjälper och pushar varandra för att bli så bra som möjligt.

Om du ska göra ett argument för var och en – Fredrik, John och dig själv – som startande smallforward; hur låter det då?
Om Fredrik Andersson: – Han har rutinen och har varit med många år. Fredrik vet vad det handlar om och har startat förr.
Om John Brändmark: – Han är en av Europas bästa 97:or och är en lovande allroundspelare som är väldigt smart.
Om sig själv (Simon Gunnarsson): – Vill man ha en stark försvarsspelare på den positionen så är jag ett bra val. Jag är lätt att spela med och bra på att läsa spelet.

Har du ett så pass bra kontrakt att du kan leva på det eller behöver du jobba vid sidan om?
– Jag behöver jobba någon gång i veckan. Jag vikarierar på en skola och har både gymnastik och vanliga lektioner.

Lagkapten Adama Darboe kallar dig för ”Inspector Gadget”. Varför?
– Inspector Gadget är ett barnprogram om en snubbe som har extremt långa armar. Adama tycker väl att jag är lik honom för att mina armar är längre än de ”ska vara”. Jag ligger på 13-14 cm plus. När jag fångar en svår boll eller tar en retur över någon så ropar han alltid ”Inspector Gadget”.

Vem i förra årets lag kommer du sakna mest?
– Jag kommer att sakna alla och det är svårt att välja eftersom alla är väldigt fina människor. Om jag måste välja någon så blir det Nikica Rajacic, för han livade alltid upp stämningen och satte igång argumentationer.

Vem av de nya är du mest nöjd över att ha som lagkamrat?
– Jag är tajtast med John, för vi har spelat ihop under antal år i utvecklingslaget.

Du valde nummer 11 inför förra säsongen och håller kvar vid det. Erkänn att du bär 11 för att Jonas Jerebko brukar ha det i landslaget.
– Man skulle kunna tro det. Men även om jag gillar Jonas så var det inte därför. Det var mest ett bra nummer som blev ledigt inför förra säsongen och det kändes bra att behålla det i år.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget