Fotograf: Mattias Pettersson, BC Luleå

“Han är snabb som vinden med bollen”

Toni Prostran blir BC Luleås sjätte spelarpresentation inför starten av Basketligan nästa vecka. Toni kommer att spela med nummer 10 på matchlinnet.

Toni är född 1991, kommer från Kroatien och är en 181 centimeter lång guard. Han kommer närmast från spel med Norrköping Dolphins, men har tidigare spelat med kroatiska klubbarna KK Zadar och KK Zagreb.

Det visade sig under Quality Hotel Basketball Tournament att kroaten blir en stor tillgång för BC Luleå. Han är en given dirigent på bakplan med att vasst trepoängskott med hög procent.
Toni bor i Luleå tillsammans med sin fru och dotter .

Hans förväntningar på säsongen är stora och om alla fortsätter att träna lika hårt som de gjort nu på försäsongen kan BC Luleå bli mästare. Men för att nå dit måste det ske dag för dag, träning för träning och då hoppas Toni att alla ska bli glada i Maj 2016.

Om laget säger Toni att han tycker det är ett bra lag med väldigt bra spelare och coacher och att alla i laget är mycket viktiga.

Coach Peter Öqvist om Toni:
– Toni är en riktig lirare med enorm blick för spelet. Han är en bra skytt och poänggörare men hans främsta styrka är förmågan att göra andra bättre. Dessutom är han en duktig försvarsspelare med hög intensitet och i anfall är han snabb som vinden med bollen.
– Vi blir vassare och bättre som lag med Toni’s förmåga att skapa lägen för sig själv och sina lagkamrater.

Text: BC Luleå – läs den i sin helhet här!

Dela inlägget