Fotograf: Bildbyrån

Ingen förlängning för Molenius

Det blir ingen förlängning i Jämtland Basket för finske forwarden Markus Molenius. Jämtland väljer att inte förlänga samarbetet efter den avslutade tryout-perioden.

Markus Molenius kom till Östersund och Jämtland Basket för att göra sitt första internationella äventyr. Med en betydande roll som sjätte-man i ett av finska ligans bästa lag så var tanken att ta nästa steg karriären. Efter några mindre lyckade insatser under försäsongen blir det i stället tillbaka till finska ligan för Molenius.
– Vi har förstås höga krav på våra utländska proffs. Tanken var att Markus skulle vara en av våra bärande spelare tillsammans med US-importerna. Efter en lovande inledning så har vi inte sett den utvecklingen vi önskat. Vi behöver helt enkelt mer produktion och väljer därför att agera nu, säger Jämtlands headcoach Torbjörn Gehrke.

Arbetet med att hitta en ersättare har börjat. Nu handlar det om att väga tidsbrist med träffsäkerhet för Jämtlandsledningen. Förhoppningen är att en ersättare kan vara på plats så fort som möjligt och helst till ligapremiären mot Malbas den 2 oktober.
– Det är riktigt och vi har fått en hel del intressanta spelare redan nu. Det viktigaste är att vi hittar kvalitet och en spelare som kan göra skillnad. Kan det dessutom gå ganska fort är det ju ingen nackdel, säger Torbjörn Gehrke.

Dela inlägget