Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Ny förlust för Umeå – men ändå ett fall framåt

Umeå BSKT inledde andra dagen av försäsongscupen mot finländska Lapua Korikobrat bra. Umeålaget hängde med i början av matchen genom stark offensivt spel av Umeå-fostrade talangen Jesper Hallberg som öppnade starkt första minuterna.

Sedan höjde Umeå-laget tempot i matchen och distansskyttet var högprocentig. Främsta skyttarna i Umeå var nyförvärvet Nathan Dawit (7 poäng i första) och Albin Frank (6 poäng i första).

I andra perioden presenterade sig en annan skytt i Umeå. Johan Pierre kom in och satte två raka treor inom loppet av 15 sekunder. Lagen var lika vid halvtid (41-41).
– Vi spelade en bra första halvlek, sedan under matchen märkte vi att vi var för små och har inte riktigt rutinen för att kunna stänga i försvaret, säger coachen Jesper Gustavsson.

I andra halvlek kom Lapuas amerikaner igång och MoMo Jones gjorde i princip vad han ville. Jones gjorde hela 20 poäng i tredje perioden men Umeå producerade med alla spelare. Sedan i den fjärde och avslutande perioden tappade Umeå spelet och matchen slutade med seger, 86-75 till Lapua Korikobrat.
– Det såg mycket ut som gårdagens match, killar spelar bra men sedan tar det bara stopp. Vi kan inte stänga i slutet, killarna orkar helt enkelt inte. Men på totalen spelar vi bättre lagspel med hela 22 passningsassist inom laget, killarna spelar runt och passar till den som är öppen, säger Jesper Gustavsson.

I dag möter Umeå Sundsvall Dragons i ett hett Norrlandsderby i Umeå Energi Arena, matchen börjar 12:30.

I den andra matchen under lördagen mellan Sundsvall Dragons och Kauhajoen Karhu, var det en jämn match i tre perioder. Ett ryck i mitten av den sista perioden gav slutligen finska Karhu en komfortabel vinst med åtta poäng, 82-74.

Dela inlägget