Fotograf: Bildbyrån

Andra raka segern för Luleå: “Ett steg framåt defensivt”

Dag två av Quality Hotel Basketball Tournament gav vinst för BC Luleå mot danska Bakken Bears, slutsiffrorna 71-63.

Luleå hade greppet om matchen hela tiden och fick kontrollera tempot. I fredags var det Denzel Andersson som var utropstecknet i BC Luleå, under lördagen var det Mikita Mescheryakov som klev fram och visade att han vill och kan fullt ut. Rivstark och motiverad i försvaret och med ett vasst anfallsspel går han från klarhet till klarhet. Mikita hade 4/5 tvåor, 1/1 treor 2/2 straffar plus 4 returer.

En bra laginsats i både anfall och försvar med hela tio spelare som gjorde poäng. BC Luleås trepoängsprocent låg på höga 45,5%, 10/22 treor och individuellt Toni Prostran 5/8 treor.

Försvarsmässigt gjorde laget en storartad insats och stängde till ordentligt i försvaret vid några tillfällen där Bakkenspelarna inte kom någon vart. Mikita är nämnd för sin försvarsinsats, Denzel Andersson var effektiv och fick till flera stopp på Bakkens anfall, han läser spelet bra och är snabb i förflyttningarna i sidled.
– Ett steg framåt defensivt. Det var framförallt ett par perioder i andra quartern och sedan i fjärde quartern då vi spelade riktigt bra försvar för årstiden. Vi spelade tajt, hade bra returtagning och tvingade fram svåra skott hos motståndarna vilket ledde fram till lite enklare poäng i anfall och vi fick lite mer tryck på dem i i deras försvar, säger Luleås tränare Peter Öqvist.

Text: BC Luleå

Matchfakta:
BC Luleå-Bakken Bears 71-63

(16-18, 17-23, 15-17, 15-13)
Poäng, BC Luleå: Toni Prostran 16, Jaraun Burrows 16, Nikita Meshcheryakov 13, Alex Wesby 7, Christopher Ryan 5, Anton Saks 4, Adam Rönnqvist 3, Erik Edin 3, Denzel Andersson 2 och Arvid Isaksson 2.
Bakken Bears: Thomas Laerke 16, Darko Jukic 13, Michel Diouf 10, Jacob Meller Nielsen 8, Nicolai Iversen 8, Mikkel Plannthin 5 och Morten Sahlertz 3.

LÄS MER: Håll koll på alla söndagens träningsmatcher!

Dela inlägget