Fotograf: Bildbyrån

“Killarna krigar riktigt bra”

Umeålaget inledde Umeå BSKT Cup mot finländska topplaget Kahuhajoki Karhu, ligatvåa i Koriisliga (finska högstaligan) förra säsongen. Trots förlust med 71-75 så var både lagledning och publiken nöjda.

– Vi kan inte stänga matchen, killarna orkar inte. Returtagningen ser bra ut och vi tar hand om bollen bättre i andra halvlek. Vi möter 5 importer och killarna krigar riktigt bra, tyvärr så vinner de mycket på erfarenhet när importerna kan stänger matcher, säger Umeå-coachen Jesper Gustavsson.

Umeålaget stod för en imponerade vändning i slutet av den tredje perioden. I underläge 40-50 tände laget till och vände underläget, efter en imponerande “run” på 16-0, till ledning 56-50 inför sista perioden.

I Umeå BSKT stod profilen Egal Saleman för en stabil insatts, poängbäst med 21 poäng, 9 returer och 4 assist. Umeå-sonen Jesper Hallberg jobbade förtjänstfullt under korgarna i avsaknaden av en importcenter, 6 poäng och hela 10 returer. Umeås för nuvarande ända importspelare Yannick Anzuluni hoppade högt och sög åt sig inte mindre än 20 returer.

I den andra matchen mötte Norrlandsrivalen och flerfaldiga svenska mästarna, Sundsvall Dragons det andra finska laget Lapuan Korikobrat. Den matchen vann Sundsvall med 92-85.
– Det finska laget hade två mycket atletiska och snabba guarder i Darien Brothers och MoMo Jones. De två var riktigt bra. I övrigt kändes det som att det finska Koriisligalaget spelade mycket street-basket medan Sundsvall spelade ett imponerande lagspel. Sundsvall kontrollerade tempot hela matchen och övertygade, säger Jesper Gustavsson.

Sägas ska att Dragons kom till spel utan isländske EM-spelaren Hlynur Baeringsson som ansluter till laget först på måndag.

Kommande matcher i Umeå BSKT Cup:
Lördag 19/9: Lapua Korikobrat-Umeå BSKT 15:15
Lördag 19/9: Sundsvall Dragons-Kauhajoen Karhu 17:30
Söndag 20/9: Lapua Korikobrat-Kauhajoen Karhu 09:30
Söndag 20/9: Umeå BSKT-Sundsvall Dragons 12:30

Dela inlägget