Fotograf: Bildbyrån

Balanserad attack gav Borås segern mot Jämtland

I Borås Baskets andra match i 2015 års upplaga av Borås Open ställdes man mot Jämtland Basket. För Borås del såg det under stora delar av matchen bättre ut, jämfört med kvällen innan. Man lyckades sprida poänggörandet till många händer och till slut vinna med 88-70.

Borås Baskets headcoach Pat Ryan, som nog inte var jättenöjd med spelet i gårdagens match mot Nässjö, provade en ny startfemma mot Jämtland. Omar Krayem, Jakob Sigurdarson, Simon Gunnarsson, Toni Vitali och Christian Maråker fick förtroendet från start.

Det var ett tydligt bättre tempo i Borås spel nu. Bollen flyttades snabbare och rörelserna utfördes med mer energi och inspiration. 12-9 gjorde Sigurdarson snyggt efter att hela femman varit involverat i att hitta fram till läget.

Mike Palm, Adama Darboe och John Brändmark byttes in under första periodens andra hälft. De fixade 21-12 till Borås innan quartern var över.

Under de första 2:49 av den andra perioden sprang Borås ifrån till 32-14 och Jämtlands headcoach Torbjörn Gehrke kallade timeout. Efter denna spelade Jämtland bättre. Eller om det var Borås som inte var lika bra längre. Hur som helst så kapade Jämtland hemmaledningen till 38-24 med två minuter till långa pausen. Borås ökade dock till siffrorna till 43-29 innan 20 minuter var spelade.

Borås första poäng i tredje perioden – Krayem till Vitali till Maråker till Simon Gunnarsson – var bland de snyggare i matchen. Direkt efter fyllde Krayem på med en löjligt enkel layup, som fick Jämtland att ta timeout (47-31). Borås avslutande fem minuter i tredje perioden var ganska risiga. Trots det låg hemmaledningen på hyggliga 59-50 inför fjärde perioden.

Plötsligt vaknade Toni Vitali till liv i början av sista tiominutaren. Med sex raka poäng från honom (de sista två på dunk via en smörpassning från Sigurdarson) gick Borås till 68-52 efter 3,5 minuter.

I slutminuterna valde coach Ryan att matcha tre guards (Sigurdarson, Darboe och Krayem) och sina två största big guys (Palm och Maråker). Det visade sig effektivt. Darboe och Sigurdarson sköt laget till 81-65 med tre minuter kvar. Där var matchen i stort sett vunnen. Det hela stannade på 88-70 och Borås Baskets andra seger på två matcher i Borås Open var säkrad.

Övriga resultat, träningsmatcher lördag:
Nässjö Basket-Eco Örebro 85-69
BC Luleå-Bakken Bears 71-63
Umeå BSKT-Lapua Korikobrat 75-86
Malbas Basket-Hörsholm 69-56
Sundsvall Dragons-Kauhajoen Karhu 74-82

Matchfakta:
Borås Basket-Jämtland Basket 88-70

(21-12, 22-17, 16-21, 29-20).
Poäng, Borås: Vitali 16, Darboe 15, Sigurdarson 13, Krayem 13, Palm 12, Gunnarsson 11, Maråker 8.
Jämtland: White 18, Corin 17, Vukovic 11, Markusson 6, Hansson 5, Molenius 5, Larsson 3, Gehrke 3, Kobylak 2.

Text: Magnus Stråhle / Mattias Wackenhag

Dela inlägget