Fotograf: Bildbyrån

Allt om lördagens träningsmatcher

Inte mindre än åtta av lagen i Basketligan var i farten under lördagen. Vi har full koll på hur det gick och vad som sades efteråt.

Norrköping-Uppsala 91-51

Uppsala fick en mardrömsstart på träningsmatchandat när man reste till Norrköping. Hemmalaget inledde klart bäst, men i den andra perioden kämpade sig Uppsala tillbaka även om det ändå var klar ledning för östgötarna i halvtid. I den andra halvleken märktes det att Uppsala saknade både Jonathan Person (stukad fot) och Alexander Lindqvist (ryggskadad), och siffrorna rann iväg.
– Vi klappade igenom totalt. Vi kunde inte hantera deras aggressivitet och press. Vi kunde stundtals inte ens passa bollen, säger Uppsalas tränare Kevin Gaines till UNT och fortsätter:
– Norrköping är ett riktigt bra lag och har många bra spetsspelare.

Jämtland-Umeå 104-83

Fem spelare var borta redan vid fredagens inräkning. Sedan tappade Umeå BSKT två man till på lördagsmorgonen då Robin Ryan blev sjuk och Roble Saleman tvingades rycka in på jobb. Kvar blev åtta man och en coach som åkte till Östersund för träningsmatch. Det slutade 104-83 med seger för Jämtland Basket.
– Det gick lite snabbare i första halvlek och i andra var vi ganska trötta, men sammantaget tycker jag ändå att de åtta spelare vi hade krigade på bra. Vi spelade bollen ganska bra men fick inte i några bollar och sköt med otroligt låg procent, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson. Lagen möts igen under söndagen.

Saxat från VK:s basketblogg
Se highlights från matchen!

Örebro-Solna 80-66
Örebro-Alvik 69-74

Eco Örebro spelar denna helg en träningsturnering i Köping. Turneringen inleddes fredagkväll med Köping mot Alvik. Alvik drog det längsta strået och vann med 75-59. Örebro tog sig an Solna på lördagsmorgonen och vann med 80-66. Däremot blev det förlust senare under dagen mot Alvik med 74-69.

Idag avslutas turneringen där Örebro tar emot Köping klockan 17.00.

Örebro har en komplett trupp på plats där de nyanlända “jänkarna” Ahmad Starks och DaVron Williams kom till Sverige i torsdags. Även Miklos Szabo är åter i träning och spelar i begränsad omfattning.

Rapla-Sundsvall 87-84

Dragons andra match på Estlandsturnén slutade med en 87-84 förlust mot förra årets ligatrea Rapla. Dragons inledde svagt och trött och hamnade snabbt i ett 0-11 underläge innan tränaren Tommie Hansson tog timeout.

Laget skärpte till sig efter den skakiga starten och resten av matchen var mycket jämn och tuff. Raplas offensiva returtagning, hela 19 stycken, och Dragons 16 turnovers var de största problemområdena. Lite för många enkla, mentala och elementära misstag men med flera nya spelare och få matcher och träningar i kroppen så ser det ut som det kan bli en riktigt bra slutprodukt.

Det var en mycket nyttig match på flera plan, vi vet vad vi behöver bli bättre på. Viktigast är att vi blir bättre och dagens match var lite bättre än gårdagens.. Under söndagen möter vi Pärnu i sista träningsmatchen.

Poäng/returer: Ernie 21/8/3-5 3p Jordan 21/5-10 3p Ray 14/7 Challe 11/5 ass Andre 10/7/3 blockar Danne 4 Oskar G 3

Saxat från Sundsvall Dragons fb-sida

Malbas-Nässjö 64-72

För Malbas var matchen den tredje på sex dagar och det var flera trötta spelare.
– Det var medvetet av oss att prova hur vi reagerar med så tätt mellan matcher, säger Malbas tränare Henrik Svensson.

Nässjö inledde matchen klart bäst och var väldigt aggressiva. Malbas fick inte alls spelet att stämma men gör en bättre andra halvlek där man ett tag får ner underläget till fyra poäng. Tränare Svensson berömde Kristoffer Gafor och Tobias Sjöberg.

Så här beskriver Nässjös sportchef Mats Homelius matchen:
– Riktigt bra första del av matchen. Rörligt anfallsspel där samtliga spelare är involverade. Bra lagförsvar som tvingar Malbas till dåliga avslut. Våra nyförvärv visar att vi valt rätt i vårt lagbygge. Efter paus roterar vi med olika uppställningar och tappar lite i intensitet och Malbas får vara med mer i matchen. Bra bortamatch och nu ser vi fram emot nästa veckas matcher i Borås.

Dela inlägget