Fotograf: Bildbyrån

Jämtland möter Umeå i Sporthallen

Under helgen träningsspelar Jämtland Basket i två matcher mot Umeå BSKT i Östersunds Sporthall.

Jämtland ställer upp med fullt lag så när som på Olle Lundqvist som är på träningsläger i Litauen med Basketgymnasiet. Helgens matcher blir hemmapremiär för årets importspelare – något som alltid brukar väcka basketpublikens intresse.
– Så här långt känns laget riktigt spännande. Våra proffsspelare har definitivt spetskvalitéer där Corin (Henry) är grymt snabb, med och utan boll, Najee (White) tror vi kan bli en dominant under korgarna och Markus (Molenius) har ett fantastiskt skott och en speluppfattning utöver det vanliga, säger Jämtlands klubbdirektör Peter “Pecka” Johansson.

Jämtland har hunnit med en match så här långt under försäsongen då ärkerivalen Sundsvall Dragons besegrades i en jämn match i Fränsta förra helgen. Flera spelare gjorde goda insatser, inte minst skarpskytten Niklas Larsson, som avgjorde med en trepoängare. Larsson, som inleder sin andra säsong i Jämtland, blir en av nyckelspelarna.

Umeå, som var ett tufft motstånd för Jämtland under debutsäsongen i fjol, har tappat de två nyckelspelarna Omar Krayem (Borås) och Germain Jordan (Israel). Tillkommit i laget har bland annat förre Jämtlandsprofilen Johan Rönström.

Helgens matcher spelas i Östersunds Sporthall. Sporthallen, som utvändigt ser ut som den byggarbetsplats den är, kommer ända att vara hemmaarena för inomhusidrotterna även under denna vinter.
– Det är många som frågar vart vi kommer att spela våra matcher i vinter och det är givetvis ett omfattande jobb att bara informera omgivning om att det är ”business as usuall”. Vi har en del utmaningar för att få till våra arrangemang under den här säsongen – men dialogen med kommunen är pragmatisk och vi tror att fansen, våra samarbetspartners och idrottsintresserade i övrigt ser fram emot den nya cityarenan och kan ha visst överseende med en del speciella lösningar under denna säsong, säger “Pecka” Johansson.

Helgens matcher i Sporthallen:
Lör 12 sep 16:00 Jämtland – Umeå
Sön 13 sep 12:00 Jämtland – Umeå

Det spelas en hel del träningsmatcher under lördagen – här hittar du samtliga resultat!

Dela inlägget