Fotograf: Bildbyrån

U20-landslagsstjärnan har landat i Umeå

Sedan Solna Vikings drog sig ur Basketligan i somras har U20-landslagets Nathan Dawit stått utan klubb. Nu provspelar han för Umeå BSKT.

Den blott 20-årige Nathan Dawit har redan gjort två säsonger i Basketligan med Solna Vikings. I fjol var Dawit starter och snittade då tio poäng och tre returer per match. 20-åringen är basketskolad inom Fryshusets väggar och spelade för BG Fryshuset i Basketettan. Därefter kom genombrottet i U20-EM och Dawits basketkarriär tog fart på riktigt.
– Jag har följt Nathan sen han spelade i BG Fryshuset och jag har alltid uppskattat hans sätt att spela på. Nu får vi äntligen se honom i Umeå, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson.

Så här säger Umeås ordförande Michael Jalmby om nyförvärvet:
– En jätteintressant spelare. Nathan har det där lilla extra och jag tror att han redan denna säsong kommer göra stora framsteg.

Dawit och Umeå BSKT kom överens sent igår (torsdag) och redan i morse landade han i Umeå. Han kommer att träna med laget på Umeå Energi Arena idag. Sedan väntar en tuff helg med träningsmatcher, dubbelmöte lördag och söndag, mot Jämtland Basket. Något kontrakt över kommande säsong är ännu inte påskrivet.

Fakta / Nathan Dawit
Position: Forward
Längd: 195 cm
Senaste klubb: Solna Vikings
Vikt: 78 kg
Basketgymnasium: BG Fryshuset
Wingspan: 208 cm
Hemstad: Skärholmen, Stockholm
Födelseår: 1994

Dela inlägget