Fotograf: FIBA Europe

Nowitzki hyllades av publiken: “Har varit en ära”

Dirk Nowitzki har gjort sin sista match i landslaget. Superstjärnan lämnade i tårar efter att Spanien slog ut Tyskland ur basket-EM.

37-årige Dirk Nowitzki är Tysklands stora stjärna. Förutom att vinna NBA med sitt Dallas Mavericks har han även varit med och tagit EM- och VM-brons. Men nu har han gjort sitt sista framträdande i landslagssammanhang.

Detta efter att Tyskland förlorat med en enda poäng mot Spanien, 76-77. Dennis Schröder fick chansen att ta matchen till förlängning, men missade ett av sina tre straffkast i slutsekunden. Därmed är Tyskland ute ur EM redan innan åttondelsfinalerna startar.

Efter slutsignalen hyllades Nowitzki av den tyska publiken och då kunde han inte hålla tårarna tillbaka. På Twitter tackade han för hyllningen.
“Tack för det stora stödet den här veckan. Tack för det fantastiska avskedet. Jag kommer aldrig att glömma det. Det har varit en ära”.

***
Island var nära att knipa första segern mot Turkiet. Med bara sekunden kvar att spela satte Logi Gunnarsson en trepoängare som betydde 91-91. I förlängningen var dock Turkiet det bättre laget och vann till slut med 111-102. Borås-stjärnan Jakob Sigurdarson satte hela 22 poäng. Hlynur Baeringsson noterades för tolv poäng.

Finland föll mot Polen med 78-65, men är trots det vidare till åttondelsfinal. Där väntar en av favoriterna till guldet, Serbien på söndag.

Så spelas åttondelsfinalerna:

Lördag 12 september
12:00 Lettland-Slovenien
14:30 Grekland-Belgien
18:30 Spanien-Polen
21:00 Frankrike-Turkiet

Söndag 13 september
12:00 Kroatien-Tjeckien
14:30 Serbien-Finland
18:30 Israel-Italien
21:00 Litauen-Georgien

Dela inlägget