Fotograf: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.

Malbas vann i Kinnahallen

På onsdagskvällen möttes Borås Basket och Malbas Basket i en träningsmatch för andra gången på två veckor. Den här gången var det Malbas som var hungrigare och kunde vinna med 85-75.

Borås Basket var drabbat av sjukdomar på Emil Lundstedt och Adama Darboe. Fredrik Andersson saknas sedan länge med en knäskada och Jakob Sigurdarson är på EM-slutspel med Island. Med endast sju återstående spelare fick unge Daniel Thuresson hoppa in som ersättare. Förutom Thuresson så kom Mike Palm, Christian Maråker, Toni Vitali, Omar Krayem, Simon Gunnarsson, John Brändmark och Christoffer Almstrand till spel.

Malbas inledde piggast och gjorde matchens fem första poäng. Sedan kom nio raka från Borås, som ägde ledningen med 9-5 efter fem minuter. Maråker och Vitali visade att de gillar att blocka skott, men framåt hade Borås det lite trögt. Endast ett poäng (15-14) skiljde lagen efter tio minuter.

I mitten av andra perioden höjde sig hemmalaget. Carl Engström i Malbas hade svårt att bromsa Maråker. Krayem lekte i snygga poäng och satte bonuskast till 36-28. Efter en Malbas-timeout gjorde Krayem samma sak igen. Det innebar 39-30 med två minuter kvar av perioden. I halvtid stod det 43-38.

I andra halvlek kom Malbas ut inspirerat. Mest hype av alla hade kanske Niklas Sellin som dunkade i 45-45 över ”målvakten” Vitali. Strax efter tog Malbas ledningen och lyckades bygga den till 65-54 efter tre spelade perioder.

Malbas fortsatte att vara i förarsätet även i den fjärde perioden, men med fyra minuter kvar fick Borås ner underläget till 65-73. Borås kändes då som laget med momentum och chansen fanns absolut att ta vinsten. Men några bollar i rad studsade fel samtidigt som Malbas visade vilja. Till slut vann Malbas med tio poäng, 85-75.
– För oss handlar den här veckan om att se hur vi reagerar när de är tätt mellan matcherna. Matchen mot Borås var vår andra på fyra dagar. Vi pratade inför om att försvaret var vårt stora fokus, säger Malbas tränare Henrik Svensson och fortsätter:
– Vi börjar helt okej med bra intensitet och lyckas hålla kontakt med Borås fram till halvlek. Tredje perioden är riktigt bra för oss där vi verkligen spelar med hög energi och spelar ett bra lagförsvar. Vi skaffar oss ett bra grepp om matchen som vi sedan håller i, framförallt gör vi ett bra försvarsjobb i 40 minuter.

Svensson berömde bland annat Gustav Sundström, Connor Miller och nye Darion Rackley som bara gjort två träningar med laget.

***
Södertälje Kings föll efter förlängning i sin sista match i försäsongsturneringen i England. Hemmalaget Newcastle Eagles vann med 87-84. Chris Czerapowicz var poängbäst i Kings med 32 poäng.

Matchfakta:
Borås-Malbas 75-85
(15-14, 28-24, 11-27, 21-20).
Poäng Borås: Krayem 21, Maråker 18, Palm 16, Vitali 10, Gunnarsson 4, Brändmark 4, Almstrand 2.
Malbas: Sundström 20, Danilovic 12, Rackley 11, Sellin 11, Engström 10, Larsson 10, Miller 8, Gafor 2, Sjöberg 2.
Publik: 300.

LÄS MER: Missa ingenting av försäsongen – vi har full koll på samtliga lag och resultat!

Dela inlägget