Fotograf: FIBA Europe

Basket-EM: Italien skrällde mot Spanien

Italien stod för tisdagens skräll i basket-EM när man besegrade Spanien i en poängrik tillställning som slutade 105-98.

Den italienska stjärnguarden Marco Belinelli var på strålande spelhumör och hade siktet rätt inställt. 29-åringen satte hela sju av åtta trepoängare i den andra halvleken och bokfördes för totalt 27 poäng. Men han blev inte poängbäst i Italien utan lagkamraten Danilo Gallinari sköt i 29. Än bättre var den spanske stjärnan Pau Gasol som förutom 34 poäng slet ner tio returer och noterades för fem assist.

Efter två starka insatser mot Tyskland och Italien var Island chanslösa mot Serbien. Island hamnade direkt i underläge och hade inte en chans mot serberna som till slut vann med 93-64. Hlynur Baeringsson satte åtta poäng medan Jakob Sigurdarson fick nöja sig med sex.

För Islands del väntar idag match mot Spanien (kl 21). Finland ställs mot Bosnien-Hercegovina (kl 15).

Här kan du se Belinellis fantastiska skytte:

EM, herrar, grupp B:
Spanien–Italien 98-105
Tyskland–Turkiet 75-80
Serbien–Island 93-64

EM, herrar, grupp C:
Kroatien–Makedonien 73-55
Georgien–Grekland 68-79
Slovenien–Nederländerna 81-74

Dela inlägget