Fotograf: Bildbyrån

Tufft motstånd väntar för Kings i England

Igår reste Södertälje Kings till engelska Newcastle. Där väntar i veckan en fyrlagsturnering.
– Det kommer att bli tufft, säger tränaren Vedran Bosnic.

Södertälje Kings har hittills spelat två träningsmatcher på försäsongen. Det har slutat med två planenliga segrar, men den här veckan väntar betydligt tuffare motstånd. Idag inleder Södertälje mot Leeds Force och sedan väntar belgiska Antwerpen och Newcastle Eagles.
– Det kommer att bli tufft, Antwerpen kommer precis som vi spela i Europe cup, och så möter vi två av de bästa lagen i England. Jag tycker det är väldigt viktigt med tufft motstånd under den här delen av säsongen. Det är alltid bra att mäta sig och se hur man står sig mot lag av yppersta klass, säger Vedran Bosnic till Länstidningen.

Bosnic har för vana att under försäsongen ta med sitt lag utomlands för att matcha mot olika typer av motstånd.
– Det kommer att bli väldigt nyttigt för oss att ställas mot motstånd av hög kvalité och även olika typer av motstånd. Det ska bli intressant att se hur vårt unga lag klarar sig, säger han till tidningen.

En som inte kommer spela i England är centern Aaron Anderson som fortfarande har problem med sin stukade fot.
– Det är otroligt synd, jag hade velat ha hela truppen med mig. Det är en viktig resa inte bara för träningarna och matcherna, men för atmosfären i gruppen också, säger Bosnic till Länstidningen.

LÄS MER: Följ Södertälje Kings under turneringen i England!

Dela inlägget