Fotograf: FIBA Europe

Basket-EM: Spanien krossade Turkiet

Spanien fick en tung start på basket-EM med förlust i första matchen mot Serbien. Men under söndagskvällen tog man rejäl revansch genom att köra över Turkiet.

Debaclet mot Serbien var glömt. Ett heltaggat Spanien gjorde processen kort med Turkiet och avgjorde redan tidigt, segersiffrorna blev till slut hela 104-77 till spanjorerna. Pau Gasol dominerade golvet med sina 21 poäng och sju returer.

För våra nordiska grannar Finland och Island blev det nya förluster mot Israel (66-79) respektive Italien (64-71). Båda nationerna måste nu snabbt studsa tillbaka för att ha chans till EM-avancemang. Redan i eftermiddag ställs Finland mot Ryssland i en “måste-match”. För Island är det vilodag idag.

Island anförda av Hlynur Baeringsson (Sundsvall) stretade på riktigt bra mot Italien, men trots 14 poäng och sju returer av Baeringsson så räckte det inte hela vägen. Jakob Sigurdarson (Borås) noterades för sju poäng.
– Att vara så nära att vinna en EM-match och sedan förlora är jobbigt, det var otroligt tufft, säger Baeringsson till Sundsvalls Tidning.

Söndagens EM-resultat:

Basket EM, herrar, grupp A
Finland–Israel 66-79
Ryssland–Polen 79-82
Bosnien-Hercegovina–Frankrike 54-81

Grupp B
Island–Italien 64-71
Serbien–Tyskland 68-66
Turkiet–Spanien 77-104

Grupp C
Slovenien–Georgien 79-68
Nederländerna–Makedonien 71-78
Grekland–Kroatien 72-70

Grupp D
Lettland–Litauen 49-68
Estland–Belgien 55-84
Ukraina–Tjeckien 64-78

Dela inlägget