Darion Rackley, ny i Malbas Basket.

Klart med Coopers ersättare

Tidigare i veckan meddelade nykomlingen Malbas Basket att man bryter kontraktet med C.J Cooper. Nu har man hittat hans ersättare.

Teamet runt Malbas herrlag har inte legat på latsidan den senaste tiden. Sedan det stod klart att C.J Cooper inte var rätt spelare har det arbetats på högtryck för att hitta en ersättare. Det finns många spelare att välja mellan och med de budgetramar som existerar denna säsong är det bland nyligen graduerade collegespelare som vi kan leta. Det innebär att vi får hit unga spelare som vi själva skall fortsätta utveckla samtidigt som de får ta ett tungt ansvar att leda laget. En inte helt lätt kombination.

Vår nya spelare, Darion Rackley 191 cm och 77 kg, är guard och kommer närmast från Jacksonville State University. Där har han varit deras ledande poänggörare de senaste åren med
ett snitt på 15 poäng senaste säsongen. Darion är en spelare som vill attackera mot korgen och dra foul från motståndarna, kommer därför ofta till straffkastlinjen där han sätter 75%, men han kan också skjuta utifrån. Han kommer till Malbas för att bidra till poängproduktionen och för att bidra med intensitet och tuffhet.

Vi spelar mot Copenhagen Wolfpack på söndag kväll, då kommer Darion inte att spela, han gör sin första träning med laget på måndag. Det blir en lättare träning för att gå igenom spelsystem. Sedan beger sig laget till Borås på onsdag 9/9 för ett nytt möte med Borås Basket.

LÄS MER: Så träningsmatchar ditt lag!

Dela inlägget