Fotograf: Borås Basket

33 dagar kvar till hemmapremiären

Om 33 dagar slår Borås Basket upp portarna till Boråshallen och hemmapremiären mot Malbas. Då kommer en spelare med just nummer 33 på tröjan att göra comeback i hemmalaget – den 25-årige Christoffer Almstrand.

Intervju med Christoffer Almstrand – 33 dagar innan hemmapremiären

Majoriteten av spelarna har varit samlade och tränat ihop under några veckor nu. Vilka var dina första intryck?
– Att det var en väldigt skön grupp. En av de bättre jag varit en del av. Det märks att alla tycker att det är roligt att träna. Stämingen är positiv, trevlig och glad. Missförstå inte. Det är alltid seriöst, men vid sidan om lägger den här gruppen undan det. I många andra grupper är folk seriösa hela tiden. Så det är skönt med lagkamrater som kan slappna av och öppna upp sig.

Vilka har du kommit närmast?
– De yngre. Emil [Lundstedt], Simon [Gunnarsson], Fredrik [Andersson] och Adama [Darboe]. Adama är ju i och för sig inte ung (skratt).

Hur skulle du vilja beskriva utvecklingen av gruppen sedan första träningen?
– Alla har definitivt kommit i bättre form… Nu är det skönt när nästan alla är på plats. Jag tycker att kvaliteten har ökat och är riktigt bra. Alla tävlar verkligen.

För dig personligen är det en omställning från Basketettan till Basketligan. Vad har varit tuffast?
– Tempot och storleken. Mike [Palm] och Christian [Maråker] är lite större än de spelare jag är van vid att möta, kan man lugnt säga. Beslutsfattandet är också en stor omställning. Allt sker på en högre nivå. Allt går snabbare.

Hur är det att möta Mike Palm och Christian Maråker?
– Mike är en jävel att möta. Han kan skjuta från hela golvet, så det är svårt att försvara när han ”poppar” på ”screens”. Lägg till det att han är väldigt bra på ”low post” också. Christian har bara varit på två träningar än så länge, men han är enormt stor, stark och tung att gå mot.

Vem har imponerat mest på dig hittills?
– Mike och Adama. Omar [Krayem] är också väldigt bra, men det hade jag mer koll på sedan innan.

Ni möter Malbas, ditt gamla lag, i hemmapremiären. Beskriv dina känslor inför detta?
– Ingen tvekan om att det ska bli kul. Det blir kul att möta dem som man spelat med. Speciellt Daniele Marabissi som jag spelat med ända sedan mitt andra år i Nässjö. Det är en prestigematch. Man vill aldrig förlora mot Malbas.

Dela inlägget