Örebro senaste nyförvärv – kraftfull powerforward

Eco Örebro har gjort klart med den amerikanska powerforwarden Davron Williams, 24.
– Han blir en nyckelspelare för oss, säger ordförande Stefan Johansson.

Under onsdagskvällen presenterade Eco Örebro sitt senaste nyförvärv. 201 centimeter Davron Williams som kommer från avslutat collegespel på Indiana University, Indianapolis.
– En stor spelare som ändå är väldigt allround och rörlig i sitt spel. Det kan alltid hända saker fortfarande, men som det känns nu är vi nöjda med den trupp vi har. Williams blir en nyckelspelare för oss, säger Stefan Johansson till Nerikes Allehanda.

Förhoppningen är att 24-åringen ska vara på plats i Örebro nästa vecka. Då anländer också klubbens andra amerikanska nyförvärv, pointguarden Ahmad Starks.
– Nu har vi laget samlat ganska tidigt och vi är mycket förväntansfulla både på Williams och på hela truppen, säger Johansson.

Förutom att spela basket har Williams tidigare också spelat fotboll. Han snittade förra säsongen 24 minuter, åtta poäng och sju returer per match för IUPUi Jaguars.
– Det kanske inte låter som jätteimponerande siffror men då ska man veta att det är på den högsta collegenivån. Där är konkurrensen riktigt hård.

Dela inlägget