Corin Henry, ny i Jämtland Basket

Stjärnan på plats i Jämtland: “Han är ett riktigt proffs”

Under gårdagen landade Jämtland Baskets nye pointguard Corin Henry i Sverige.
– Han vet vad det innebär att vara basketproffs, säger tränaren Torbjörn Gehrke.

De gemensamma träningarna har visserligen varit igång ett tag, men från och med den här veckan börjar Jämtlands uppladdning inför premiären mot nykomlingen Malbas den 2 oktober på allvar. Tidigt på måndagsmorgonen landade 27-årige amerikanen Corin Henry i Sverige och Östersund. Även om det skulle hinnas med både inflyttning i lägenhet och läkarundersökning, så hann Henry med en lättare träning.
– Träningen blir lugn. Dels för övriga laget som har tränat hårt under en tid och de flesta även spelat två matcher i helgen. Corin ska mest få springa resan ur kroppen, sa Gehrke till Östersunds-Posten strax innan träningen skulle starta.

Hur verkar Corin Henry?
– Det här är ett riktigt proffs. Han har har varit runt och spelat i Bulgarien och Australien. Han vet vad det innebär att vara basketproffs. Han har även spelat i Skandinavien (Danmark), vilket är en mycket stor fördel. Han förstår kulturen och det skandinaviska kynnet, samt domarna.

Närmast kommer den meriterade amerikanen från danska Naestved, där han i fjol var en av ligans bästa spelare med 17,2 poäng och 5,6 assists i snitt. Under tisdagen anländer klubbens andra amerikan inside-spelaren Najee White.

På fredag spelar Jämtland sedan sin första träningsmatch för säsongen mot Sundsvall i Fränsta. Helgen efter väntar dubbelmöte med Umeå hemma i Östersund.

LÄS MER: Så träningsspelar ditt lag!

Dela inlägget