Yannick Anzuluni, ny i Umeå BSKT

Han får stanna i Umeå: “Det var ingen tvekan”

Ett par frågetecken har rättats ut efter den första träningsmatchen. Nu är det klart att kanadensaren Yannick Anzuluni stannar i Umeå BSKT efter sin tryoutperiod.

Det blev visserligen förlust i fredags mot BC Luleå (66-73), men en spelare som övertygade så pass mycket så han får stanna i klubben, är Yannick Anzuluni. Med 20 poäng och 13 returer mot Luleå var han bäste spelare i Umeå, och att skriva ett kontrakt över hela säsongen var inget svårt beslut för klubbledningen.
– Vi har beslutat att gå vidare med Yannick, det var ingen tvekan med honom, säger Umeås ordförande Michael Jalmby till VK:s basketblogg.

Även britten Shore Adenekan kom till Umeå med en tryoutperiod till och med idag (31 augusti), men Umeå vill se mer än det han visade mot Luleå – noll poäng och fem returer.
– Vi gör så att det blir en förlängd tryout med Shore. Två veckor till fram till den 15 september, då hinner vi spela ytterligare tre träningsmatcher, säger Jalmby.

Närmast spelar Umeå returmatch mot Luleå, en match som spelas 9 september.
– Okej att det tar lite tid att komma in i vårt sätt att spela, men nu handlar det mycket om att Shore måste visa bättre intensitet och inställning. Vi var inte alls nöjda efter matchen i fredags, säger Jalmby till bloggen.

LÄS MER: BC Luleå vann i Umeå

Dela inlägget