Supertalangen tillbaka i Sverige

Efter fem år i Spanien återvänder supertalangen Nick Spires till Täljehallen och Södertälje Kings.

Nick Spires var en av Södertäljes allra största talanger när han lämnade klubben som 16-åring för spel i spanska FC Barcelona. Nu är 21-åringen, som mäter 209 centimeter, tillbaka i moderklubben. Spires har hunnit med fyra säsonger i Barcelona, varav två i juniorverksamheten och två i klubbens B-lag i den spanska andradivisionen.
– Jag är glad att Nick valde Södertälje Kings framför en del spanska klubbar. Han är en väldigt talangfull ung spelare som med hårt arbete kan fortsätta att utvecklas tillsammans med det unga lag som vi nu bygger med flera spelare från vår juniorverksamhet, säger tränaren Vedran Bosnic.

Spires kommer närmast från spel i spanska högstaligan med Fuenlabrada (dit han var utlånad), där han snittade knappt nio poäng och sex returer per match.
– Mitt kontrakt med Barcelona gick ut. Jag såg över mina alternativ och möjligheten att träna med Vedran var det som lockade mig. Och det här är hemma. Det är viktigt att träna och förbättra sig på ett ställe där man trivs, säger 21-åringen.

Södertäljes trupp just nu: Nick Spires, Mike Joseph, Erik Johansson, Henrik Sjölin, Samuel Berkelund, Adam Ramstedt, Chris Czerapowicz, Toni Bizaca, Skyler Bowlin, Aaron Anderson, Hrvoje Kovacevic.

LÄS MER: Allt om alla övergångar i Basketligan

Dela inlägget