Trots alla skadeproblem – Davis får stanna i Umeå

Efter en minst sagt turbulent testperiod för Jason Davis är han nu klar för ligaspel med Umeå BSKT kommande säsong i Basketligan.
– Det kändes så orättvist när jag verkligen var på gång och inte fick visa upp mig, säger Davis.

29-åringen Jason Davis kom från Los Angeles till Umeå med en one-way-ticket. Målet: att spela till sig ett ligakontrakt.

Trots ett längre uppehåll från basketen, då han försörjde sig som model och skådespelare i LA, landande en självsäker Davis landande i Umeå i början av augusti. Efter en positiv start där Jason dag för dag närmade sig formen drog det plötsligt till i ljumsken.
– Jag har aldrig tvivlat på på mig själv, men jag hann bli riktigt orolig när det drog till i ljumsken. Det kändes så orättvist när jag verkligen var på gång och inte fick visa upp mig, säger Davis.

Efter läkarundersökning visade det sig vara en överansträngning i ljumsken och läkaren ordinerade vila. De senaste dagarna har Jason deltagit på träningarna fullt ut.
– Jason sätter nivå på träningarna och hans erfarenhet och ledaregenskaper är precis vad laget behöver nu inför och under säsongen, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson.

Efter utvärdering och godkända läkarkontroller valde Umeå BSKT:s ledning och tränarduon Gustavsson/Blomqvist att kontraktera försvarsspecialisten.
– Han kommer att tillföra mycket med sin erfarenhet och sitt ledarskap på och utanför planen, säger Michael Jalmby, ordförande Umeå BSKT.

Umeå BSKT förbereder sig närmast för träningsmatch mot Luleå som spelas i Umeå Energi Arena på fredag kl.18.00. Entrén öppnar 17.00 för den som är nyfiken på årets upplaga av Umeå BSKT.

LÄS MER: Luleå till Umeå utan sina stjärnspelare

Fakta / Jason Davis

Position: G/F (Swingman)
Född: 2 november 1985 (29 år gammal)
Födelseort: Windsor, Connecticut (USA)
Nationalitet: Amerikan
Längd: 196cm
Vikt: 91kg
College: Sacramento State (Sr)
High School: Windsor High School [Windsor, Connecticut]

Dela inlägget