Fotograf: Bildbyrån

Sigurdarson och Baeringsson med i EM-trupp

I onsdags tog den isländske förbundskaptenen Craig Pedersen ut truppen som ska spela EM-slutspel i Tyskland nästa vecka. Flera spelare från Basketligan finns med.

För första gången någonsin har Island kvalat in till basket-EM, men det lilla ö-landet har verkligen hamnat i “dödens grupp”: Tyskland, Spanien, Italien, Turkiet och Serbien står för motståndet – en mycket tuff uppgift.

I Craig Pedersens EM-trupp finns Borås-stjärnan Jakob Sigurdarson med. Även Hlynur Baeringsson från Sundsvall Dragons är uttagen. Andra spelare kända från spel i Sverige är Pavel Ermolinskij, Ragnar Nathanaelsson, Helgi Magnússon, Aegir Steinarsson, Logi Gunnarsson och Haukur Pálsson.

Den största stjärnan är dock Jon Stefansson med ett förflutet i bland annat spanska topplaget Unicaja Malaga.

Hela truppen: Jon Stefansson, Hördur Vilhjálmsson, Jakob Sigurdarson, Pavel Ermolinskij, Ragnar Nathanaelsson, Martin Hermannsson, Axel Kárason, Helgi Magnússon, Aegir Steinarsson, Logi Gunnarsson, Haukur Pálsson, Hlynur Baeringsson.

Island har under augusti spelat ett par träningsmatcher där man både slagit och förlorat mot Holland, dessutom seger 86-76 mot Filippinerna och förlust mot Estland (65-85).

EM-slutspelet startar för Islands del den 5 september med match mot Tyskland. Finland ställs i sin premiär mot Frankrike.

Dela inlägget