Fotograf: Bildbyrån

Borås besegrade Malbas i första träningsfajten

Borås Basket inledde försäsongens matchande genom att resa till Malmö och ta sig an liganykomlingen Malbas Basket på tisdagskvällen. Det blev seger med 76-86 och Borås-tränaren Pat Ryan var ganska nöjd med vad han såg.

– En bra träningsmatch. Det var vår första och vi spelade på Malbas hemmaplan. Vi ledde med 21 poäng ett tag men Malbas kom tillbaka lite. Jag tyckte laget presterade bra, främst i försvar. Tempot var högt och vi fick bra skott efter bollrörelse, säger Ryan till Borås hemsida.

Pat Ryan om de enskilda spelarna:
– Idag saknade vi flera spelare men fick bra minuter på andra istället. Toni Vitali var riktigt bra, effektiv (18 poäng, 10 returer, 6 assists och 31 i effektivitet). Mike Palm var mycket bra. Omar Krayem visade sin kreativitet och producerade fina siffror (19 poäng, 6 returer och 6 assists). Adama Darboe var bra. Simon Gunnarsson gjorde stabila 12 poäng och 6 returer. Emil Lundstedt fick 18 minuter och gjorde ett bra jobb. John Brändmark (rookie) spelade 20 minuter och krigade bra under korgarna.

Pat Ryan om närmsta framtiden:
– Det är sex veckor kvar till premiären och vi ska bli bättre. Christian Maråker kommer i slutet av månaden och Jakob Sigurdarson ansluter efter EM-slutspelet. Malbas kan nog gå ganska bra i ligan i år. De har ett intressant lag och vi ska möta dem i en träningsmatch hemma i Borås om ungefär två veckor.

Matchfakta:
Malbas-Borås Basket 76-86

(24-24, 14-25, 17-20, 21-17)
Poäng, Malbas: Larsson 15, Engström 14, Sundström 11, Cooper 10, Danilovic 10, Sjöberg 6, Sellin 5, Connor 5.
Borås: Krayem 19, Vitali 18, Palm 18, Darboe 14, Gunnarsson 12, Brändmark 5.

LÄS MER: Så träningsmatchar ditt lag!

Dela inlägget