BC Luleå värvar vitrysk landslagsspelare

Nikita Meshcheryakov, vitrysk forward på dryga två meter, född 1988 är klar för BC Luleå som nu har lagbygget klart.

Sista pusselbiten blev en spelare med bred erfarenhet och välskolad i USA. Han har spelat med Georgetown University för att avsluta med Wake Forest under två år i ACC – en av de tuffaste NCAA-div 1 ligorna i USA där Nikita var starter under sin avslutningssäsong. De senaste två säsongerna har han spelat med vitryska mästarna Tsmoki Minsk och även funnits med i det vitryska landslaget.
– Nikita är en mycket allround forward med erfarenhet från hög college nivå och internationellt spel i starka VTB league och med det vitryska landslaget. Med sina kvicka 203 centimeter ger han oss ytterligare ett hot i anfallet genom drives och rörelse utan boll, men även från distans med sitt skytte, säger Luleås tränare Peter Öqvist.

Nikitas position är forward/small forward och med försvarskompetens på flera positioner. En vänsterhänt spelare som är mycket kvick för sin storlek.
– Hans förmåga att spela försvar på flera positioner gör oss vassare defensivt och han kommer att göra oss starkare i returtagningen. Vi ser fram emot att få upp honom till Luleå och börja jobba in honom i laget, säger Peter Öqvist.

Dela inlägget