Hlynur Baeringsson, Sundsvall Dragons.

Dragons-stjärnan kan missa försäsongen

Sundsvall Dragons lagkapten Hlynur Baeringsson missar stora delar av försäsongen. Ett EM-slutspel med Island kommer mellan.
– Jag är inte orolig för honom, säger tränaren Tommie Hansson.

I början av oktober är det premiär i Basketligan. Då ställs Dragons mot förra årets nykomling Umeå BSKT, och kanske blir det först då som stjärnspelaren och lagkaptenen Hlynur Baeringsson är tillbaka i Sverige och Sundsvall. Detta på grund av basket-EM som spelas 5-20 september.
– Naturligtvis att jag velat ha honom här under hela försäsongen, men han kommer inte vara på plats förrän strax innan ligan startar. Ja, det beror lite på hur det går för Island i EM-slutspelet. Gör de inga bragdmatcher bör de vara utslagna den 10 september med tanke på motståndet, säger Tommie Hansson till Sundsvall Tidning.

Någon större oro känner dock inte Sundsvallscoachen:
– Men det här har vi vetat om och jag är inte orolig för honom. Hlynur är Hlynur.

Helt klart är att Baeringsson inte spelar mot Jämtland i Fränsta den 4 september. Han kommer heller inte följa med på träningslägret i Ungern 11-13 september.
– Lägret handlar mycket om teambuilding. Jag tror det är bra att komma bort och bara äta, sova och fokusera på basket. Dessutom vill vi undvika att möta svenska lag, men ändå möta så bra motstånd som möjligt.

LÄS MER: Så träningsmatchar ditt lag!

Dela inlägget