Fotograf: Bildbyrån

Bomben: Byter till rivalen

Efter flera år med skadeproblem är Anton Saks tillbaka på basketplanen. Men det blir inte spel i Norrköping Dolphins. 26-åringen har istället skrivit på för rivalen BC Luleå.

Anton Saks, 200 centimeter och 95 kilo. Den svenske talangen med kraftfullt och fysiskt spel i både Basketligan och landslaget är tillbaka efter stora skadeproblem och nu i BC Luleås färger. Anton är född 1989 och har många år framför sig på hög nivå. Han var en given landslagsspelare med plats i startfemman under Brad Deans ledning. Nu efter rehabilitering för sina hälsenor är Anton tillbaka i basketträning sedan ett drygt halvår tillbaka.

En Anton Saks i full form kommer att vara ett viktigt tillskott i BC Luleås rotering och stärker laget fysiskt på forwardplats.
– Det känns riktigt bra att få Anton till Luleå. Det är en rutinerad spelare med erfarenhet från internationellt spel och landslag som kommer hjälpa oss på flera positioner. Att han känner ligan och vet nivån som krävs för att vinna mästerskap är så klart en stor fördel. Med Anton stärker vi den svenska stommen ytterligare och att det är en flerårig lösning ger föreningen kontinuitet, säger Luleås tränare Peter Öqvist.

Saks har under sommaren tränat med sin moderklubb Norrköping Dolphins och var tänkt att bli en viktig spelare i Adnan Chuks lagbygge, men så blir det alltså inte. Den största anledningen till flytten norrut är att 26-åringen kommit in på en utbildning i Luleå.
– Tyvärr. Han har kommit in på skola där. Anton kommer att plugga ekonomi, säger Norrköpings sportchef Jesper Sundberg till Folkbladet och fortsätter:
– Det är en smäll för oss. Men man får se på det på olika sätt. Trist att inte Anton spelar hos oss efter två års skadeproblem. Men annars tycker jag att det är rätt, man får förstå honom han vet hur det är på andra sidan proffslivet nu och vet att det finns annat än basket. Han vill säkra upp livet efter basketen.

Dela inlägget