Fotograf: FIBA Europe

U20-landslagsforward klar för Södertälje

Den 208 centimeter långe Adam Ramstedt har tecknat ett två-årskontrakt med Södertälje Kings. Adam blir den femte spelaren från klubbens egna led till denna säsong och den fjärde ur de talangfyllda årskullarna 1995-97.

Adam ansluter efter ett ha avslutat förra säsongen i klubbens utvecklingslag Tälje Knights, en säsong som han inledde med ett halvår på Grand Canaria hösten 2014 och spel i tredjeligan i Spanien. I Tälje Knights snittade han hela 22 poäng och tio returer i Basketettan herr och fina 37 % på trepoängsskotten.
– Adam är en ännu en spelare från vårt talangutvecklingsprogram som tar plats i Kings nästa säsong. Han är ung och mycket talangfull. Det kommer bli inspirerande att arbeta med honom och se honom utvecklas de kommande två säsongerna, säger tränaren Vedran Bosnic.

I somras var Adam starter i U20-landslaget under EM i Ungern, där han med sina snitt på tolv poäng och sex returer, bidrog till att ta Sverige till final och därmed tillbaka till A-gruppen.
– I Kings och SBBK finns de bästa förutsättningarna att utvecklas. 3 SM-guld i rad är ju ingen tillfällighet. Kings har därför alltid varit ett självklart val, men det har handlat om timing och nu är jag redo och känner mig grymt taggad, säger 20-åringen.

Kingstruppen just nu: Mike Joseph, Erik Johansson, Henrik Sjölin, Samuel Berkelund, Adam Ramstedt, Chris Czerapowicz, Toni Bizaca, Skyler Bowlin, Aaron Anderson.

Dela inlägget