Fotograf: Bildbyrån

Stjärnan förlänger med Södertälje

Chris Czerapowicz blir Södertälje Kings trogen ytterligare en säsong.
– Det här är det rätta steget för mig och min utveckling, säger 24-åringen.

Efter ett första år där Chris anslöt mitt under Europaspelet från en kortare sejour i Italien och som avslutades med SM-guld i april, utvecklades Chris till en av de mest användbara spelarna i Kings-truppen. Han gjorde effektiva minuter i allt från rollen som smallforward till center, och skapade stora defensiva problem för motståndarlagen.
– Jag trivdes väldigt bra med mina lagkamrater och hela coachstaben, och jag tror att en större roll med Kings denna säsongen och utmaningen i FIBA Europe Cup är det rätta steget för mig och min utveckling, säger Czerapowicz.

Södertäljes tränare Vedran Bosnic:
– Jag är glad att han kommer vara del av vårt lag och vi ska försöka få hans spel till än högre nivå än förra säsongen. Chris kom till oss mitt i säsongen och plockade upp spelet och smälte in som han varit med oss i flera säsonger. Detta kommer vara en stor fördel för honom att känna sig bekväm och hjälpa laget.

Chris snittade 9 poäng och nästan 5 returer på ca 20 minuters speltid i Kings förra säsongen.

Dela inlägget