Fotograf: Bildbyrån

Uppsala värvar landslagsman

Uppsala Basket har skrivit tvåårskontrakt med den 24-årige landslagsspelaren Alexander Lindqvist.
– Det känns otroligt kul att få komma till Uppsala. Det här var den bästa situationen för mig, säger Lindqvist.

Trots sin unga ålder har Alexander Lindqvist, de senaste åren, varit en av Basketligans stora profiler. Med 262 ligamatcher och 20 A-landskamper, på meritlistan, blir han en av Uppsalas nyckelspelare den kommande säsongen.

Lindqvist debuterade i Basketligan som 17-åring och fick redan under sin första säsong många värdefulla minuter i SM-finalerna för Solna Vikings när laget, 2009, förlorade mot Sundsvall.
– Jag tror att jag kan bidra med ett bra skytte, längd, med rutin och ledarskap, förklarar Lindqvist.

2013 blev han svensk mästare med Södertälje Kings och de två senaste säsongerna har han varit nyckelspelare för sina ligalag. I fjol snittade han 13,8 poäng och 5,6 returer och nästan 40 procent på sina trepoängsförsök i Solna Vikings. Han var också ligans tredje bästa straffkastskytt med drygt 89 procent på straffarna. Under våren har han även spelat i grekiska ligalaget Trikalla, där förre förbundskaptenen, Kostas Flevarakis. Alexander, numera är coach.

Med sin erfarenhet och bakgrund passar Alexander väl in i den spelartrupp som Uppsalas nye coach, Kevin Gaines, kommer att leda kommande säsong.
– Det är en bra profil på det här laget. Många av oss är fortfarande unga men vi har tidigt i karriären fått chansen att spela och har därför stor rutin av ligaspel. Många av oss har erfarenhet av att spela finaler och vet därför vad som krävs för att nå hela vägen. Jag tror att alla är redo att leverera, säger 24-åringen och fortsätter:
– Jag har inte träffat alla spelare ännu och vet inte vad laget har för målsättning men mitt mål är att vi vinner SM-guld. Jag antar att ingen annan är nöjd med något annat än guld och gärna vill överträffa förra årets finalplats.

Text: Uppsala Basket – läs den i sin helhet här!

Dela inlägget