Fotograf: Bildbyrån

Årets rookie blir proffs i Italien

Eco Örebro tappar startspelaren Johan Löfberg, 20, som idag skrivit kontrakt med italienska klubben Dolomito Energia Trento.

Johan Löfberg blev i fjol vald till Årets rookie i Basketligan herr, något som inte passerat obemärkt ute i Europa. Idag blev det klart att den 20-årige forwarden flyttar till Italien och Dolomito Energia Trento, ett lag som den förra säsongen gick till kvartsfinal och i år spelar i nya FIBA Europe Cup.
– Löfberg är en atletisk spelare, främst en bra skytt. Men han är även bra defensivt och utvecklar alla delar av sitt spel för varje säsong. Han jobbar hårt och har bra mentalitet så vi räknar med att han ska bli en bra tillgång redan den här säsongen, men det finns mycket att utveckla, säger Trentos coach Maurizio Buscaglia enligt Sportando.com.

Löfberg var en av Sveriges bästa spelare i årets U20-EM och valdes också in i All Star Team. Under fjolåret i Eco Örebro snittade han på 30 matcher drygt elva poäng.

Dela inlägget