Lettisk landslagsspelare klar för Sundsvall

Sundsvall Dragons har idag kontrakterat den lettiske landslagsmannen Ernests Kalve. Kalve är född 1987, är 202 centimeter lång och spelar på position tre och fyra.

Kalve är ingen duvunge. Efter att ha vunnit skytteligan både på U18 och U20-EM skrev han på för Europas dåvarande powerhouse inom basketen, italienska Benetton Treviso och gjorde debut i serie A. Sedan dess har han spelat ibland annat tyska bundesliga, turkiska högstaligan, litauens högstaliga och även varit tillbaka en sejour till serie A i Italien och Vanoli Cremona.

Ernest Kalve har också varit en del av det lettiska seniorlandslaget sedan 2006. Förra säsongen startade han i Lettland, men avslutade i den ungerska ligan där han snittade 15,7 poäng och 5,8 returer per match.
– Jag är mycket nöjd att vi lyckats knyta Kalve till oss. Det har varit en lång process men nu är det äntligen klart. Han kommer att tillföra mycket basketkunnande, tuffhet och vinnarinstinkt till vårt lag. Han kan göra många saker på banan så vi kommer att kunna mixa en hel del i vårt offensiva spel för att hitta bra lösningar, säger tränaren Tommie Hansson och fortsätter:
– Nu ska vi bara hitta en amerikansk 3-2:a och i och med det är vi klara med årets lagbygge.

Kalve ansluter till Sundsvall senare i augusti.

Dela inlägget