Toni Prostran under sin tid i Norrköping Dolphins.

Tidigare Dolphins-stjärna klar för BC Luleå

Toni Prostran, 181 cm, född 1991, är klar för BC Luleå. Toni som kommer från Zadar i Kroatien har spelat med KK Zadar och KK Zagreb och var en av Europas mest lovande ungdomsspelare innan han blev skadad.

Nu kommer han närmast från spel med ligakonkurrenten Norrköping där han snittade 16 poäng och 6 assists på 30 spelade minuter.

Toni är en trygg värvning, han kan Basketligan efter säsongen 2014/15 och kan Sverige och vill stanna kvar här. BC Luleå känner en stark trygghet i denna värvning.
– Det känns riktigt bra att vi lyckats knyta Toni till oss. Han har varit vårt förstaalternativ på positionen genom hela sommaren och jag tror att luleåpubliken kommer att gilla hans spel. Vi blir vassare och bättre som lag med Toni’s förmåga att skapa lägen för sig själv och sina lagkamrater, säger Luleå-tränaren Peter Öqvist.

Dela inlägget