Fotograf: Youtube.com

Liganykomlingen värvar amerikan

Nykomlingen Malbas Basket har idag skrivit kontrakt med amerikanen Connor Miller.
– Han är en atletisk guard med bra offensiva kvaliteter, säger tränaren Henrik Svensson.

Connor Miller kommer från collegespel på Minnesota State University. Han är en 193 centimeter lång komboguard med skytte som specialitet, som kommer göra stor nytta på många sätt.
– Det är flera olika coacher som har tipsat oss om Connor. Han är en atletisk guard med bra offensiva kvaliteter som spelar både pointguard och shootingguard. Han spelade sina första tre år på division 1-skolan Samford och bytte inför sista året till division 2-skolan Minnesota State. Connor kommer få en stor roll i vårt anfallsspel, säger Henrik Svensson.

Malbas har även gjort klart med Niklas Sellin som var en av klubbens viktigaste spelare i fjol. Niklas har dröjt med att skriva under på grund av väntan på antagningsbesked från högskolan, men nu är det äntligen i hamn.
– Niklas var superettans klart bästa spelare och jag är väldigt glad att han valt att göra sin tredje säsong i Malbas. Hans största styrka är att han är så allround som spelare, han har egentligen ingen svaghet utan har ett brett register som spelare och kan användas på flera olika sätt samt flera olika positioner. Dessutom har han en personlighet som är ovärderlig i en grupp och är ett föredöme för alla både på och utanför plan, säger Malbas-tränaren.

Dela inlägget