Fotios Ioannodis var förra säsongen huvudansvarig för Alviks herrlag.

Han blir ny tränare i Eco Örebro

Det har varit en följetång under sommaren. Men nu har Eco Örebro hittat efterträdaren till tränaren Panagiotis Nikolaidis som lämnade klubben i våras.

Fotios Ioannodis. Så heter mannen som ska leda Eco Örebro kommande säsong. Ioannodis är 48 år gammal och ursprungligen från Grekland. Han har tidigare varit framgångsrik i såväl Akropol, Huddinge som Alvik. Han tränade den sistnämnda Stockholmsklubben i superettan den gångna säsongen.
– Det här är en bra miljö för en coach. Jag hade inte kommit hit om jag inte trodde på att vi skulle kunna nå slutspel. Det är dit vi ska, säger 48-åringen till Nerikes Allehanda.

Så här säger Örebros ordförande Stefan Johansson den nye tränaren:
– Fotios har varit med under hela processen. Förutom de coachmässiga egenskaperna så fastnade vi för hans passion och engagemang. Han är en elitcoach som är resultatinriktad och har en stor vinnarskalle.

Örebro har i dagsläget åtta spelare med kontrakt inför hösten. Senast i raden att skriva på för en förlängning är unge Zachary Penser, och fler spelare är på ingång.
– Det blir nog tolv spelare till sist. Men det handlar inte så mycket om antalet, utan snarare om kvaliteten på dem. Fokus ligger på att hitta en point-guard och en lång kille som kan komplettera Miklos Szabo under korgen, säger Fotios Ioannodis till Nerikes Allehanda.

Dela inlägget