Fotograf: BC Luleå

EXTRA: LF Basket byter namn till BC Luleå

Efter fem år byter LF Basket namn till BC Luleå.
– Nu gör vi som de andra ligaklubbarna och heter som hemorten, säger styrelsens ordförande Gunnar Axheim.

LF Basket, Norrbottens lag i herrarnas basketliga, heter från och med kommande säsong BC Luleå (Basketball Club Luleå). Styrelsen har i samråd med huvudsponsorn LF Norrbotten beslutat att byta namn inför satsningen mot SM-guld och Europaspel. Klubben ska i fortsättningen ha stadsnamnet utan koppling till något företag.
– Nu gör vi som de andra ligaklubbarna och heter som hemorten. Vi släpper kopplingen till ett enskilt företag och blir en tydligare representant för Luleå och Norrbotten, säger Gunnar Axhei och fortsätter:
– För fem år sedan hade klubben svag ekonomi och vi var på väg att tappa vår dåvarande huvudsponsor. Då gick LF Norrbotten in med starkt finansiellt stöd och hjälpte dessutom till att förnya klubbens profil med märke, färger och namn. Det möjliggjorde för klubben att fortsätta att tävla om mästerskapet. Nu står vi på en stabil grund och är redo för nästa steg i utvecklingen.

LF Norrbotten fortsätter dock som klubbens huvudsponsor även kommande säsong.
– Vi tror att det är bra för klubben att profilera Luleå och Norrbotten mera tydligt. Det stärker laget och hemorten, vilket även är bra för LF Norrbotten. Klubben står idag stark med höga ambitioner och ett lag som är på väg upp med stormsteg. Det finns alla förutsättningar för ett guld kommande säsong, säger LF:s VD Kjell Lindfors.

Trots namnbytet så behåller klubben färgerna och klubbmärket.
– Efter fem säsonger i blått och rött är det våra färger. Färgerna och märket är viktiga för klubbkänslan och för våra fans. Samtidigt får vi ett namn som fungerar internationellt. Det känns som en energikick, säger klubbdirektör Lars Mosesson.

Dela inlägget