Fotograf: Malbas Basket

KLART: Engström ansluter till Malbas – tror på slutspel

Det har i princip varit klart de senaste veckorna. Men nu har centerlöftet Carl Engström skrivit på för nykomlingen Malbas Basket.
– Jag tror vi blir ett riktigt bra lag. Jag tror på slutspel, säger han.

24-årige Engström lämnade för några veckor sedan Södertälje Kings. Mycket talade då för en flytt “hem” till Skåne. Något som nu också blir fallet. Engström skrev under torsdagskvällen nämligen på ett ettårskontrakt med Malbas.
– Jag ville ha en större roll och spela mer. Det får jag i Malbas. Det känns bra, jag kommer att trivas här, säger han till Sydsvenskan.

Det var dock inte helt skrivet i sten att det skulle bli spel i Malbas och Sverige. Engström var nyligen och provspelade med Fuenlabrada i Spanien.
– Men det var så rörigt. Oklart var de skulle spela och vem som skulle vara tränare. Och de visade bara “intresse”. Men skulle något ute i Europa dyka upp, så har jag en klausul, säger han till Sydsvenskan.
– Så är det, men jag är inte så orolig. Carl vill satsa på det här. Han blir vår vad man kallar i USA “franchise”-spelare, den vi bygger laget kring och vi vill satsa på honom på sikt. Vi investerar mycket i honom och skulle något hända så får vi använda de resurserna till något annat rejält, säger Malbas sportchef Janne Hasselström.

Tidigare i veckan kunde vi berätta att liganykomlingen förlängt kontraktet med Fredrik Larsson. Mycket talar även för att Niclas Sellin stannar kvar.

Dela inlägget