U20-herrarna inledde med seger

Det svenska HU20-landslaget fick en perfekt start på EM i Ungern. Laget hade inga större problem att under torsdagseftermiddagen köra över Slovakien med 85-62.

Sverige tog omgående ett rejält grepp om matchen och gick ifrån till 27-19 efter den första perioden. En ledning som sedan utökades till hela 53-27 i halvtid. Resten av matchen blev ganska jämn och slutresultatet skrevs till 85-62 i svensk favör.

Johan Löfberg dominerade i det svenska laget med bland annat 26 poäng på knappt 20 spelade minuter. Bakom honom sköt Adam Ramstedt i 15, Mattias Markusson 11 och Valter Lindström 10 poäng.

TIDIGARE IDAG:

I eftermiddag börjar U20-EM för herrar i ungerska Székesfehérvár. Sverige spelar i år i B-divisionen och inleder mot Slovakien klockan 15.45. U20-laget vann NM i våras och har inför EM-slutspelet värmt upp med landskamper mot Österrike som ledde till två segrar.

Till skillnad mot senior-EM så spelas U20-EM varje år. I fjol vann det svenska U20-laget endast två av nio matcher och spelar därför i B-divisionen i år. Uppladdningen i år har sett bra ut, och laget både vann NM (Nordiska mästerskapen) och samtliga träningslandskamper inför EM.

Det är 18 länder med i B-EM som består av fyra grupper, varav två femlags- och två fyralagsgrupper i första rundan. Sverige spelar i grupp D och utöver Sverige finns också Albanien, Moldavien, Slovakien och Ungern med. De två bästa lagen i varje grupp går vidare till kvartsfinal och slåss om platserna 1-8. Övriga lag spelar placeringsmatcher om platserna 9-18.

För avancemang upp till A-divisionen krävs att det svenska laget placerar sig på plats 1-3 i turneringen.

Sveriges matcher:
9/7: Slovakien–SVERIGE (kl 15.45)
10/7: SVERIGE–Ungern (kl 18.00)
11/7: Moldavien–SVERIGE (kl 15.45)
13/7: SVERIGE–Albanien (kl 13.30)

Truppen:
Denzel Andersson, LF Basket
Mattias Markusson, Jämtland Basket
Marcus Friman, Täby/Djursholm/Norrort
Adam Ramstedt, Tälje Knights
Gustav Hansson, Jämtland Basket
Tim Schüberg, Solna Vikings
Erik Johansson, Södertälje Kings
Jakob Stenhede, UMBC, USA
Valter Lindström, Obila, SPA
Andreas von Uthmann, LF Basket
Johan Löfberg, EcoÖrebro
Hampus Åhlin, Täby/Djursholm/Norrort

Officiell hemsida: http://u20men.fibaeurope.com/enDivB/

Dela inlägget