Hlynur Baeringsson, Sundsvall Dragons.

Stjärnan skriver långtidskontrakt

Efter en ganska lång betänketid har Hlynur Baeringsson nu bestämt sig. Sundsvall Dragons stjärna och lagkapten stannar i klubben – i fem säsonger.
– Det här är bästa situationen för mig och min familj, säger han.

Han har varit ryktenas man under våren och sommaren, och bland annat placerats i LF Basket. Men nu är det klart att den 33-årige islänningen fortsätter sin karriär i Sverige och Basketligan. Under onsdagen skrev han på ett treårigt kontrakt, med möjlighet till ytterligare två år.
– De första tre åren är absolut som spelare, sedan får vi se. Jag har spelat på en hög nivå och vill fortsätta med det så länge jag kan. Det är ett femårskontrakt med klubben, och så får vi se vad som händer de sista åren, säger Baeringsson till Sundsvalls Tidning och fortsätter:
– Det är ett långt kontrakt, men det känns bra. När man är 33 år och har familj är det många saker att tänka på när man skriver ett kontrakt. Vi har funderat ganska länge på vad vi ska göra, men nu tror jag att jag ska kasta bort telefonen.

Dragons klubbdirektör Anders Jansson:
– Hlynur är en fantastisk spelare och otroligt viktig för vår grupp. Han visar vägen för de yngre spelarna från basketgymnasiet och är en ledare.

Dela inlägget