Fotograf: Bildbyrån

“Jag kan inte bara spela för att det är kul”

Om en knappt månad startar Uppsala Basket upp höstsäsongen, och fortfarande står skarpskytten Johan Jeansson utan kontrakt.

Fler av de senaste säsongernas mest tongivande spelare har lämnat Uppsala Basket. Och kanske blir det så att även Johan Jeansson, 29, försvinner från fjolårets finallag.
– Det finns detaljer kvar som måste lösas för att jag ska kunna spela, säger Jeansson i en intervju med Upsala Nya Tidning.

Det 29-åringen syftar på är att hans familjesituation gör att kontraktet måste justeras. Med två barn och ett tredje på väg, så måste han få en möjlighet att jobba vid sidan om basketen för att få livspusslet att gå ihop.
– Kontraktet måste vara till min fördel. Jag kan inte bara spela för att det är kul, säger han till tidningen.

Både Uppsala och Jeansson vill att situationen ska ordna sig och Uppsala Baskets ordförande, Staffan Persson, tror att de ska komma fram till en lösning:
– Som jag förstått det är det bara några detaljer som saknas för att Jeansson ska förlänga. Vi vet om hans familjesituation och försöker lösa kontraktet till hösten. Det är ingen tvekan om att vi vill ha kvar honom, han är en ambitiös och trevlig kille.

***
En som däremot har skrivit på för en fortsättning i Uppsala är Lukas Friberg, som i fjol gjorde debut i Basketligan.
– Det betyder mycket för mig att få stanna kvar i min hemstad, säger 19-årige Friberg.

Lukas Friberg är den åttonde spelaren som nu gjort klart med Uppsala Basket. Han är även en av sju spelare som är fostrade i Uppsala och som är klara till för laget inför kommande säsong.

Dela inlägget