Carl Engström lämnar Södertälje Kings.

Klart: Engström lämnar mästarna

Det har varit på gång ett tag, men nu är det helt klart. Centern Carl Engström lämnar Södertälje Kings och ser ut att spela i Malbas Basket nästa säsong.

Det blev bara en säsong hos de regerande mästarna för 23-årige centerlöftet Carl Engström. Senast igår (30 juni) var han tvungen att ge ett besked om sin basketframtid till ledningen i Kings. Då beslutade han sig för att lämna, i stället för att skriva på ett nytt ettårskontrakt.
– Södertälje har varit ett bra ställe med en bra coach och ett bra lag, men jag känner att det är dags för mig att ta nästa steg i karriären. Jag anser att det finns lag där jag kan utvecklas ännu mer och få mer speltid. Jag har ju snackat lite med Malbas, men det är svårt att veta vad som är rätt eller fel beslut innan man har tagit det. Jag var i alla fall inte beredd på att fortsätta ett år till i Kings, säger Engström i en intervju med Länstidningen.

För tillfället befinner sig 23-åringen hemma i Ystad. Mycket troligt är det också i Skåne han kommer spela kommande säsong. Nykomlingen Malbas är intresserade av hans tjänster.
– Om jag spelar i Sverige nästa säsong kommer det att vara i Malbas, men alla svenska spelare vill ju utomlands. Där finns det ju betydligt mer pengar att tjäna. Får man ett tillräckligt bra erbjudande är det ingen som väljer att stanna i Sverige, säger Engström till Länstidningen och fortsätter:
– Vi får se vad som händer, men det börjar närma sig att ta ett beslut i alla fall. Det kommer nog att ske de närmsta dagarna.

Dela inlägget